PREMİUM DOMAİNLER

İlk Yapay Zeka Üniversitesi

Listeleniyor: Haberler
Dünyanın İlk Yapay Zeka Üniversitesi 2020 Yılında Açılacak

Dünyanın ilk yapay zeka üniversitesini Birleşik Arap Emirlikleri açıyor. BAE yönetimi, Mohamed Bin Zayed Yapay Zeka Üniversitesi’nin Abu Dabi’de kurulduğunu açıkladı. Dünyanın ilk yapay zeka üniversitesi, Eylül 2020’de ilk öğrencilerine kapılarını açacak.
Abu Dabi yönetimi, yüksek lisans düzeyinde ve araştırma temelli yapay zeka üniversitesi Mohamed Bin Zayed Yapay Zeka Üniversitesi’nin (MBZUAI) kurulduğunu çarşamba günü(dün) duyurdu. MBZUAI’den mezun olan öğrenciler, hükümetlerin ve şirketlerin yapay zeka geliştirme alanlarında çalışacak.

Abu Dabi’de kurulan yapay zeka üniversitesine kabul edilecek öğrencilere burs, aylık ödenek, sağlık sigortası ve konaklama gibi imkanlar, Abu Dabi tarafından sunulacak. Üniversite, öğrencilerinin staj imkanlarını güvence altına almak için önde gelen yerel ve küresel şirketlerle birlikte çalışacak ve mezun olan öğrencilerin istihdamı için de bizzat üniversite, çalışma yürütecek.MBZUAI mütevelli heyeti başkanlığına atanan BAE Devlet Bakanı Dr.Sultan Ahmed Al Jaber, “Mohamed bin Zayed Yapay Zeka Üniversitesi, BAE liderliğinin vizyonuyla aynı şekilde sürdürebilir kalkınmaya, ilerlemeye ve genel insanlığın refahına dayanır ve en son teknolojiye dayalı pratik çözümler bulmada kapasite geliştirme ve aktif katılımla desteklenir” açıklamasını yaptı.

BAE yönetimi MBZUAI’nin mütevelli heyetini, dünyanın dört bir tarafından uzmanlardan oluşturdu. MBZUAI’nin geçici başkanı, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi Onkolojik Görüntüleme Profesörü Sir Michael Brady olurken; ABD’deki Michigan Eyalet Üniversitesi’nden Profesör Acil K. Jain, Çin’in Tsinghua Üniversitesi Disiplinlerarası Bilgi Bilimleri Enstitüsü Dekanı Profesör Andrew Chi-Chih Yao, Çin merkezli bir teknoloji şirketinin yöneticisi Dr. Kai-Fu Lee, Massachusetts Institute of Technology (MIT) Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı (CSAIL)’den Profesör Daniela Rus ve Grup 42’nin CEO’su Peng Xiao da MBZUAI’nin mütevelli heyetinde görev aldı. Uzmanlar, 2030 yılına kadar yapay zekanın dünya ekonomisine 16 trilyon dolar katkıda bulunacağını, BAE’nin de GSYİH’na yapay zekanın katkısının yüzde 14 olacağını belirtiyor. BAE, hedeflediği rakamlara 2030 yılında ulaşırsa, Ortadoğu’daki yapay zekanın en büyük pay sahibi olduğu GSYİH’ya sahip olacak.


Ziyaret: 1164 | Son Güncelleme: 18-10-2019 08:39

Alan Adı Sitesi, bulunduğunuz sektörde, markanıza değer katabilecek domainleri sizlere güvenli bir şekilde ulaştırabilmek amacıyla 2009 yılından bu yana hizmet vermektedir.

Sayfa 36.55 msecs süresinde oluşturuldu / Bellek tüketimi 4194.3 Kibytes / Toplam 7 sql sorgusu yapılmaktadır