PREMİUM DOMAİNLER

Jenerik Domain Nedir? Neden Önemlidir?

Listeleniyor: Bloglar
Jenerik domain alan adı nedir ve neden jenerik domain alan adı kullanmak önemlidir?

Jenerik Domain Nedir?

İngilizcede Generic den gelen bu "Jenerik" kelimesinin bi çok farklı anlam ve kullanım alanı vardır. Ancak biz Jenerik domain kısmını inceleyeceğiz.

Aslında akademik açıdan her ne kadar "genel isim" demek gibi dursa da stabil bir tanımı yoktur. Bu yüzden örneklemeler ile tanımlamaya çalışacağız.

Örnekler;

ankara.com = Jenerik.

ankarasitesi.com = jenerik değil.

kavun.com = jenerik

kavunweb.com = jenerik değil

muz.net = jenerik

muzlar.com = jenerik değil


Neden Jenerik Domain Önemlidir ?

İnternet sitelerimiz için seçtiğimiz isimler protokol numaraları ile eşleştirilerek o alanadı / domain üzerinden sitemize giriş yapılmasını sağlamaktadır. O halde bizim sitemiz için seçeceğimiz domainin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu düşünmek gerekir. Yani projenin büyüklüğü ve önemi kadar, domainin de önemi büyüktür.

Şöyle söylemek gerekirse, insanların protokol numaralarını hafızalarında tutmaları neredeyse imkansız olduğundan, sitelerimizi akıllarında tutabilecek bir isim / domain / alan adı ile eşleştiriyoruz. O zaman sitemiz için seçeceğimiz internet alan adı, insanların rahatlıkla akıllarında kalabilecek bir alan adı olmalıdır. Bu kriterleri de şöyle sıralayabiliriz ;

Alan adlarının, kısa olması, yazım yanlışlarına olanak vermemesi, akılda kalıcı olması, bilindik bir kelime olması, jenerik veya tek kelime olması, tek kelime değilse tam keyword yani film izle - oyun oyna gibi yapılan fiili tam ifade eden (anahtar kelime) bir alan adı olması sitenizin unutulmaması için çok önemli avantajlar sağlayacak kriterlerdir. O halde seçeceğiniz domainin bu özelliklerde olması sizi aynı projede yarıştığınız diğer site sahipleri olan rakiplerinizden 1-0 önde başlatacaktır.

Domain alma işlemlerinde bu kriterleri göz önünde tutmanızı önerir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.


Proje'mde neden Jenerik Domain kullanmalıyım ?

Jenerik isimler kolay akılda tutulur, değerleri hiç bir zaman düşmez, belki reklama vereceğiniz 1 aylık ücreti Jenerik domain kullanarak yarıya hatta yarıdan daha aza bile düşürebilirsiniz.

Ziyaretçilerimizin kendilerine ve projelerine en uygun, en kaliteli alan adını alabilmeleri dileğiyle, iyi çalışmalar dileriz.


AlanadiSitesi.Net



Ziyaret: 1885 | Son Güncelleme: 23-08-2019 14:38

Alan Adı Sitesi, bulunduğunuz sektörde, markanıza değer katabilecek domainleri sizlere güvenli bir şekilde ulaştırabilmek amacıyla 2009 yılından bu yana hizmet vermektedir.

Sayfa 15.21 msecs süresinde oluşturuldu / Bellek tüketimi 2097.2 Kibytes / Toplam 7 sql sorgusu yapılmaktadır