PREMİUM DOMAİNLER

Domain ve Domain Tescili Nedir?

Listeleniyor: Bloglar
Domain & Alan adı ve Domain & Alan adı tescili nedir?

Domain (Alan Adı) Nedir?

Anlatım 1 : Alan adları, Internet üzerinde bulunan bilgisayar veya web sitelerinin adresini belirlemek için kullanılan IP (Internet Protokol) numarasını tanımlayan isimlerdir. Internet kullanıcıları, bilgisayar veya web sitelerine sayısal adreslerini bilmelerine gerek kalmadan alan adı aracılığıyla ulaşabilirler. Örneğin, bir kullanıcı www.alanadınız.com adresine tıkladığı zaman, web sitenizin bağlı olduğu Internet Protokol adresine yönlenecektir.

Anlatım 2 : Alan adı (domain name) web sitenizin internetteki adı ve adresidir. Bu adres olmadan internet kullanıcıları web sitenize ulaşamazlar. Örneğin şu anda gezmekte olduğunuz sitenin alan adı AlanAdiSitesi.Com'dur.

Alan adları ip adresi denilen, bilgisayarların birbirini tanımasını sağlayan numara sisteminin daha basitleştirilmiş ve akılda kalması için kelimelerle ifade edilmiş halidir. Örneğin AlanAdiSitesi.com alan adını adres barına yazdığınızda Internet bu alan adını önce ip adresine çevirir, daha sonra sizi bu ip adresine sahip bilgisayara yönlendirir. 

Dolayısıyla web sitenizi ziyaret etmek isteyecek kişiler ip adresinizi bilemeyecekleri için bir alan adı alarak sitenize daha kolay ve akılda kalıcı bir adres belirlemelisiniz.


Alan adı - Domain Tescili Nedir ?

Bir web sitenizin olabilmesi için öncelikle alanadiniz.com şeklinde bir isim belirlemeniz gerekmektedir. Belirlediğiniz bu ismi (Alan adı) kullanabilmeniz için alan adını kendi adınıza tescil ettirmeniz gerekmektedir. ALan adı tescil servisi bu hizmeti kapsamaktadır. Alan adları satın alınamazlar, sadece belirli bir kullanım süresi için tescil edilebilirler (minimum 1 yıl). Alan adınızı tescil süresi bitiminde yenilemediğiniz taktirde alan adınızı bir başkası tescil edebilir. Web sitenizi daha sonra oluşturmak istiyorsanız tescil ettirdiğiniz alan adı için daha sonra da hosting hizmeti satın alabilirsiniz.



Ziyaret: 1437 | Son Güncelleme: 23-08-2019 14:38

Alan Adı Sitesi, bulunduğunuz sektörde, markanıza değer katabilecek domainleri sizlere güvenli bir şekilde ulaştırabilmek amacıyla 2009 yılından bu yana hizmet vermektedir.

Sayfa 14.73 msecs süresinde oluşturuldu / Bellek tüketimi 2097.2 Kibytes / Toplam 7 sql sorgusu yapılmaktadır